Opleiding schilder-decorateur behouden

Tevredenheid over goedgekeurde onderwijshervorming

De decoratiesector is blij met de hervorming van het secundair onderwijs. Zeker nu ook de opleiding schilder-decorateur behouden blijft in de 2de en 3de graad. De Bouwunie schilders-decorateurs, Confederatie Bouw schilders en IVP-Coatings bundelden met succes hun krachten. De onderwijshervorming omvat nu in de 2de graad de richting schilderen-decoratie als basisopleiding. In de 3e graad zal de specialisatierichting binnen dezelfde lijn lopen en bijzondere aandacht besteden aan de verschillende specialisaties van het beroep.
De sector is zeer verheugd met de goedgekeurde hervormingen en zal blijven streven om de opleiding verder uit te bouwen. De bedoeling is dat jongeren met de juiste kwalificaties de arbeidsmarkt op kunnen, zodat de hervorming ook slaagt op het terrein. Dat kan enkel met een sterke arbeidsmarktgerichte opleiding waarbij de jongeren een grote kans op slagen hebben.
Om een dergelijke sterkte opleiding te garanderen, wil de sector blijven werken aan een nieuwe Se-n-Se opleiding 'coördinator adviseur decoratieve schilderwerken'. Daarnaast streven ze ernaar om in de 3de graad de richting schilder-decorateur in duaal leren te kunnen volgen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.