Houtzagerij in Långasjö klaar voor toekomst

Södra houtzagerij investeert 100 miljoen SEK om meer en efficiënter te produceren

Op zaterdag 21 april werd de Södra houtzagerij in Långasjö, Zweden, heropend met een ceremonie die bijgewoond werd door meer dan 2.000 mensen. De dag stond in het teken van 'samen bouwen aan een duurzame toekomst'. Dat werd symbolisch voorgesteld door alle betrokkenen, gaande van boseigenaars, bosinspecteurs, over werknemers en klanten tot de volgende generatie, linten te laten vastbinden in plaats van een lint door te knippen.
In 2017 werd meer dan 100 miljoen Zweedse kronen in het bedrijf geïnvesteerd om de capaciteit te vergroten en de productie efficiënter te maken. Het initiatief zorgde eveneens voor 25 nieuwe jobs. "Ik ben trots op wat we in Långasjö hebben gedaan. Met deze investering hebben we een efficiënte en moderne zagerij gecreëerd waar we tegen lagere kosten nog grotere volumes kunnen produceren en aan de vraag naar onze duurzame producten kunnen voldoen. We zijn op deze manier goed uitgerust voor de toekomst en versterken onze marktpositie", zegt Jörgen Lindquist, president van Södra Wood.
De zagerij produceert lambrisering en dwarsbalken, maar ook geverfde producten. De producten worden voornamelijk geleverd aan Nederland en Zweden, twee markten waar de druk op bouwhout hoog is. “De marktvraag is hoog. De zagerij draait sinds november 2017 op volle toeren en presteert dankzij de vernieuwingen volgens plan”, stelt Lindquist.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.