FAC belicht oppervlaktebehandeling

De impact van de oppervlaktebehandeling op aluminium

De F.A.C. organiseert een thema-avond over oppervlaktebehandelingen. Die bepalen immers voor een groot deel de kwaliteit van het uiteindelijke resultaat. De avond vindt plaats in AuditoRium 4 van RodeBolEvents in Gent op woensdag 11 september van 16.00 u. tot 20.00 u.
Tijdens de thema-avond worden diverse aspecten toegelicht.
Een eerste punt zal het lakwerk van aluminium onderdelen belichten. Er wordt stilgestaan bij Estal en Qualubel, alsook bij Qualicoat en wat het voor de constructeur betekent. Tevens wordt stilgestaan bij enkele aandachtspunten van aluminium lakwerk.
Ook anodisatie komt uitgebreid aan bod, met een beschrijving van de diverse stappen van het anodisatieproces, alsook aandachtspunten zoals agressieve milieus, laagdiktes, profielproblemen en de kleurverschillen tussen profiel en plaatwerk.
Een derde aspect wordt de oppervlaktebehandeling van niet-aluminium onderdelen. Dat gaat dan voornamelijk over stalen vinnen en verankeringen. Er wordt ook duiding gegeven bij Qualisteel en mogelijke oppervlaktebehandelingen. Daarnaast bekijkt men corrosie van naderbij.
Een laatste punt wordt het lakwerk van profielen van gerecycleerd aluminium, een groeiend aandeel bij schrijnwerk. Bij dit type aluminium moet je immers rekening houden met enkele technische uitdagingen.
Inschrijven kan tot 6 september via deze link
Leden en partners betalen 65 €, voor niet-leden is dat 100 €.
Meer info vindt u hier.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.